Øget oksekødseksport i årets første fem måneder

Af Christie Nielsen, markedesanalytiker, Landbrug & Fødevarer

I maj blev der eksporteret 8.689 ton okse- og kalvekød inkl. forarbejdet kød, spiselige biprodukter og talg ud af Danmark.

Den største andel af eksporten bestod af fersk og kølet kød, som i maj udgjorde 69 pct. af eksporten. Omvendt udgjorde talg den mindste andel af eksporten med 0,5 pct. Eksporten af talg er desuden faldet med hele 91,8 pct. i maj måned sammenlignet med sidste år, hvor eksporten af talg i maj løb op i 850 ton. Frosset okse- og kalvekød er derimod steget mest med 20,3 pct. i maj, hvor det nåede op på 899 ton.

I perioden januar til maj var den samlede eksport af okse- og kalvekød 39.409 ton. Det er 1,9 pct. højere end samme periode året før. Ser vi på værdien af eksporten, er den i samme periode steget med 7,3 pct. Her er det især lykkedes at få mere i værdi for saltet, tørret og røget okse- og kalvekød, som mængdemæssigt er faldet i perioden med 3,7 pct., mens værdien er øget med 6,7 pct. til 26,8 mio. kr.

Den samlede eksport af okse- og kalvekød løber op i 1.071,8 mio. kr. Fersk og kølet oksekød udgør som sagt den største andel af eksporten, hvilket også afspejler sig i værdien. Værdien af fersk og kølet kalve- og oksekød er i 2017 741 mio. kr., hvilket er 5,1 pct. højere end samme periode sidste år. Det er således også her lykkedes at få en højere pris for kødet.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle