Jyske Markets: Aktiepanik trækker afgrødepriser med ned

Faldende aktiemarkeder - som skete på en noget tynd baggrund - trak mandag afgrøderne med ned.

Mandag var der panik på aktiemarkedet i Kina på årets første handelsdag, og den spredte sig til resten af verdens aktiemarkeder - og også til afgrødepriserne. Det skriver Jyske Markets i en aktuel afgrødekommentar, der også noterer, at aktiepanikken skyldtes særlige kinesiske forhold  - og ikke ringere økonomiske nøgletal.

Aktiepanikken betød, at Matif-noteringen for hvede fulgte de amerikanske afgrøder, som faldt på baggrund af de dykkende aktier og tog en deroute på 2,25 euro pr. ton for mar’16 kontraktens vedkommende.

LandboNord: Landbrug sprænger egne budgetter 21. juli · 15:22

Faldet opstod altså ikke på baggrund af nye fundamentale forhold og med et stigende marked i Chicago for både hvede og sojakompleksets vedkommende her til morgen, forventer vi således også at de europæiske afgrøder vil korrigere i opadgående retning i dag.

De faldende priser på Matif i går ignorerede også totalt det faktum, at den amerikanske dollar på ny styrkede sig over for euroen og siden 29. december har været inde i en stigende trend, hvilket øger europæiske afgrøders konkurrenceevne på eksportmarkederne.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu