Kendt rigmand har solgt gods med 508 hektar

Lars Kolind har solgt Løndal Gods ved Silkeborg.

Præcis 20 år. Så længe har Løndal Gods ved Silkeborg været i erhvervsmanden Lars Kolind og hans hustru Vibeke Riemer's besiddelse, men nu er det slut. Parret har solgt godset.

”Det har vi, fordi vi har ejet det i 20 år, og ingen af vores fire børn har været interesserede i at overtage det. Vi besluttede, at vi skulle gennemføre et generationsskifte, før vi fyldte 70 år, og vi er netop fyldt 69 år, så det passede fint nu,” siger Lars Kolind.

Køberen af godset, der har 508 hektar skov tilknytttet, er N. Foss & Co. A/S i Hillerød, der i forvejen har tilknytning til området. Der var tale om et diskret salg. Godset har altså ikke været slået op eksternt hos ejendomsmægler.

Lars Kolind og køberen har været enige om at holde salgssummen hemmelig, men Lars Kolind – der er kendt for turnaround af virksomheden Oticon og erhvervsfilosofien ”Kolind Kuren” - beretter, at han er tilfreds. Der er ikke justeret på prisen i forhold til, hvad vi ønskede, siger han.

”Det er, som det skal være,” siger Lars Kolind.

Har det været en fornuftig investering?
”Altså, det er sådan set lidt svært at svare på. Vi er  tilfredse med salgsprisen og har da haft en fortjeneste på det,” siger Lars Kolind.

Erhvervsmanden lægger vægt på, at parret hele tiden har gået efter at investere midler i godset, så det ved salg fremstod bedre end det, de overtog. Det var ikke en hobby, men en investering, der skulle vokse og skabe værdi.

”Vores tanke med det har været hele tiden at opgradere ejendommen. Vi har købt til og bygget om. Det er en af de mest prægtige ejendomme af den karakter i landet,” siger Lars Kolind.

De løbende investeringer er således også med til at forklare, hvorfor de seneste tre offentliggjorte årsregnskaber viser underskud.

”Man har ikke sådan en ejendom for at skabe et afkast hvert år. Det er for at øge dens værdi. Netop salget har jo så, heldigvis, bevist, at det er lykkedes,” siger Lars Kolind.

Da Lars Kolind og hustruen overtog ejendommen i 1996 hørte 40 hektar med til. Siden opkøbte han Addithus og fik således 508 hektar i alt.

Salten Langsø Skovadministration har stået for driften. Det har Lars Kolind været yderst tilfreds med.

”Skoven har været drevet efter principper for naturnær skovdrift, det vil sige, at den har alle de kvaliteter som en skov overhovedet kan have,” siger Lars Kolind.

Således kan skoven både bruges til skovhugst, men har også haft gode vilkår for eksempelvis vildt, så der har været gode muligheder for jagt.

Lars Kolind og hustru har boet på Løndal Gods fast fra 1999 til 2015.

”Det har været rigtig dejligt at bo der. Man skulle være et skarn for ikke at sige, at det har været et dejligt sted at bo, men det er også fint at sige, at alt har sin tid,” siger Lars Kolind.

På falderebet har Landbrugsavisen.dk kun et ekstra spørgsmål. Vi har tidligere bragt et interview med Lars Kolind, hvor han har kritiseret landbruget for at fokusere på standardvarer. De skal skabe forædling og værdi i højere grad, mente han. Vi skal lige høre, hvad han mener om situationen i dag på det punkt.

”Det er blevet endnu mere aktuelt. Heldigvis er det sådan, at det er tydeligt, at de store producenter som Arla og Danish Crown de går den vej. Jeg tror ikke, at det bare er mig, de har lyttet til mig, men det glæder mig at se,” siger Lars Kolind.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle