NNF: Hver fjerde fødevare-job forsvundet ud af Danmark

Mange slagterimedarbejdere er bekymrede for at miste jobbet, og det er med god grund, viser undersøgelse foretaget for NNF.

23 procent af fødevarearbejderne i Danmark har oplevet at miste jobbet, fordi arbejdspladsen flyttede hele eller dele af produktionen til udlandet.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Analyse Danmark blandt medlemmer af Fødevareforbundet NNF.

"Jeg forstår den frustration og bekymring som slagteriarbejderne går rundt med. Jeg synes, Danish Crown burde bruge deres energi på at skabe arbejdspladser i Danmark, i stedet for at flytte dem til udlandet," siger Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF.

Udover 113 fyringer i Faaborg, har 280 slagteriarbejdere i Ringsted for nyligt fået at vide, at de mister jobbet.

Behov for bedre rammevilkår

Siden 2005 er der lukket 14 slagterier og omkring 8.000 slagteriarbejdere har mistet jobbet i koncernen på lidt over 10 år. Samtidig har Danish Crown oprettet tusindvis af slagterijob i Tyskland, Polen og England.

"Der bliver færre og færre slagtesvin i Danmark, og det koster danske slagterijob. Der er brug for bedre politiske rammevilkår, så det bliver mere attraktivt at producere slagtesvin til de danske slagterier," siger Jim Jensen, forbundssekretær for slagterindustriområdet i Fødevareforbundet NNF.

Flere slagteriarbejdere bekymret

Over halvdelen af slagteriarbejderne i Danmark er bekymret for at miste jobbet til udlandet.

Det viser en rundspørgen blandt medlemmer af Fødevareforbudnet NNF.

Bekymringen for udflytning er markant lavere for mejerister, bagere og ansatte i fødevareindustrien, hvor mindre end hver tredje er bekymret for jobbet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle