Parforcejagt flytter ikke med museum

Fortællingen om de nordsjællandske jagtvejssystemer og parforcejagten, som Jagt- og Skovbrugsmuseet i sommer sidste år opnåede at få på UNESCOs liste over verdensarv, bør blive i Nordsjælland, siger ny direktør for de to museer.

Selvom Jagt- og Skovbrugsmuseet i Hørsholm skal fusionere med Dansk Landbrugsmuseum på Djursland, er det ikke nødvendigvis alle museets formidlingsopgaver, der rykker med. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For fortællingen om de nordsjællandske jagtvejssystemer og parforcejagten, som Jagt- og Skovbrugsmuseet i sommer sidste år opnåede at få på UNESCOs liste over verdensarv, bør blive i Nordsjælland, siger ny direktør for de to museer.

"Historien om parforcejagten knytter sig til det geografiske område i Nordsjælland, og den kan ikke formidles andre steder, selvom der måske er andre sammenhænge, den kan indgå i. Det kan være, at formidlingen skal overgå til eksempelvis Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, som også har en royal side, eller Museum Nordsjælland som egnsmuseum.

Mælkedrikker i vildrede - hvordan støtter jeg bedst landmanden?Kvæg · Teknik · Økonomi 26. maj · 16:34

Vi har endnu ikke taget endelig stilling til, hvor det skal landes, men parforcejagten bør nok formidles i det område, den omhandler," siger Peter Bavnshøj, direktør for Jagt- og Skovbrugsmuseet og Dansk Landbrugsmuseum.

Der er dog grund til ikke at flytte museet, mener han og afviser kritikken af at fusionere de to museer.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert