Schweiz: Mejerier kræver eksportstøtte

Mejerierne i Schweiz kræver statslige tilskud - eller sænker de producentpriserne, der i forvejen ligger 65 procent over EU-gennemsnittet, lyder truslen.

Parallelt med at schweiziske mejeriselskaber er begyndt at sænke afregningspriserne, bebrejder de samme selskaber regeringen for at ikke tilbyde tilstrækkelige "eksport-incitamenter". Det skriver Dairy Industry Newsletter.

Cremo har således sænket prisen til 62,93 rappen pr. kg (4,28 kr. pr. kg), mens Emmi betaler en nominel pris på 68 rappen pr. kg (4,63 kr. pr. kg), hvorfra selskabet fratrækker 2,3 rappen som eksportsubsidier.

Ifølge Brancheorganisation Milch (BOM) har mælkeproducenterne behov for en afregningspris på mindst 68 rappen pr. kg.

Første høst efter Jørgen Tørnæs gik til reduceret jordbearbejdningMark 26. juli · 10:00

Mejeriindustrien har krævet et statsligt tilskud på 115 mio. schweizer-franc (782,7 mio. danske kr.) til at øge eksporten – i modsat fald vil producentpriserne blive skåret med mindst 15 pct., lyder argumentationen.

Regeringen har tilbudt 95 mio. schweizerfranc (646,55 mio. danske kr.) i eksportsubsidier. De schweiziske afregningspriser er i øjeblikket 65 pct. højere end EU-gennemsnittet.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem sagde: "Lad os ikke betragte grøn politik som en omkostning, men som en gevinst. Det er på det grundlag, vi nu skal skabe ny vækst i Danmark"?

  • Helle Thorning- Schmidt, oktober 2011

  • Ida Auken, januar 2012

  • Svend Auken, oktober  2006

  • Anders Fogh Rasmussen, november 2008 

Det var rigtigt

Det var forkert