Undersøgelse: Børn ikke sundere af magre mejeriprodukter

En australsk undersøgelse viser ingen fordele i, at børn spiser magre mejeriprodukter.

En ny undersøgelse på Edith Cowan University har fulgt 860 unge i Western Australia fra tidlig til sen teenagealder. Målet har været en kortlægning af sammenhængen mellem indtag af fede mejeriprodukter i de tidlige barndomsår og udvikling af forskellige livsstilssygdomme.

Undersøgelsen viser ingen sammenhæng mellem indtag af fede mejeriprodukter og udvikling af fedme, men til gengæld et bedre kolesterolindhold i blodet blandt de unge, som har spist fede mejeriprodukter, skriver Dairy Reporter.

For drengenes vedkommende var blodtrykket bedst hos de unge, som havde spist en blanding af fede og magre mejeriprodukter.

Ny Case IH-traktorserie er nu lanceretKvæg · Teknik 26. juli · 14:27

Dr. Therese O’Sullivan forklarer, at den manglende sammenhæng mellem indtag af fede mejeriprodukter og overvægt formentlig kan henføres til, at unge generelt er gode til at regulere deres kalorieindtag, så de nedsætter kalorieindtaget på andre områder, fordi de føler sig mætte.

Dette skal dog undersøges nærmere, understreger O’Sullivan.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem sagde: "Lad os ikke betragte grøn politik som en omkostning, men som en gevinst. Det er på det grundlag, vi nu skal skabe ny vækst i Danmark"?

  • Helle Thorning- Schmidt, oktober 2011

  • Ida Auken, januar 2012

  • Svend Auken, oktober  2006

  • Anders Fogh Rasmussen, november 2008 

Det var rigtigt

Det var forkert