150.000 kr. til landbrugsstuderende

Bent Terps legat hjælper unge økonomisk med deres landbrugsstudier.

Den 3. juli fik 15 unge landbrugsstuderende besked om at de samlet vil modtage 150.000 kr. fra Bent Terps legat.

De unge studerende er alle i gang med en uddannelse inden for landbrugserhvervet fx som landmand, agronom eller driftsledere. Pengene går til bl.a. studieophold i udlandet og som støtte til deres uddannelse.

Hver fjerde landmand er over 65 år. Det er derfor meget positivt og bekræftende, når der stadigvæk er dygtige unge, der uddanner sig inden for landbrugserhvervet, lyder det fra fondens sekretariat.

Flere og flere miljøkrav, finansieringskrise og konkurrence fra andre lande - der er nok udfordringer.

"Vi har virkelig brug for dygtige i landbrugserhvervet, der kan se på de problemer, vi står over for med nye øjne," siger Svend Erik Eriksen, der er formand for fonden, i en pressemeddelelse.

Legatet skal ses som en økonomisk håndsrækning til de unge, så de kan få mulighed for at få andre erfaringer, end dem de får fra studierne. Det kan fra være fx studier i udlandet eller praktik. Svend Erik Eriksen er glad for at kunne tildele de 15 unge Bent Terps legat.

Modtagerne har fået besked den 3. juli 2015, som ville have været Bent Terps fødselsdag.

"Det betyder at jeg får et tilskud til mit studieophold i New Zealand. Det er en dejlig håndsrækning", siger en af legatmodtagerne, Astrid Klarskov Hansen, Sandved, i en pressemeddelelse.

Faktaboks

Om Bent Terps Fond

Fonden har til formål at yde økonomisk hjælp til uddannelse af unge med interesse inden for landbruget, og som fortrinsvis bor i Gefion’s rådgivningsområde.

Der ydes legater til f.eks. skoleophold i ind- og udland. Der er ansøgningsfrist hvert år primo juni. Ansøgningen skal sendes til Landboforeningen Gefion.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle