300 heste kan afløse topmodellerne

De nye mellemstore traktorer med 300 heste er en spændende størrelse, da de kan tage mange jobs fra de helt store traktorer. Samtidig er de velegnede til vognkørsel og blandede markopgaver.

Power er godt, mere power er ekstra godt. Ved gyllekørsel kan man sjældent få heste nok, og ved dybdeharvning eller såning med discsektion på såsættet er situationen den samme.

På Skamstrup Maskinstation ved Varde udgør mellemstore Case IH Puma og fuldvoksne Case IH Magnum-traktorer en stor del af traktorflåden.

Er det muligt, bliver opgaverne udført med Pumaerne, da de koster mindre at køre med end de store Magnummer.

»Jeg kan godt tåle, at en Magnum holder og glor, hvis opgaven kan udføres med en Puma. En lille traktor er bare billigere at holde kørende. Dens afskrivning er cirka det halve, og den bruger 100 til 150 liter diesel mindre på en dag med samme opgave,« fortæller indehaver Torben Kamp.

Til spørgsmålet om hvorvidt en Case IH Optum ville være interessant, svarer Torben Kampen:

Spritny Claas klarede rapshøsten 18. august · 08:50

”Ja det syntes jeg, indtil jeg hørte, at prisen næsten er den samme som en Magnum, men sådan en opgave som såning, hvor Pumaen er i underkanten, vil den da være oplagt til.«

Læs flere meninger om de mellemstore traktorer i det seks siders lange tema i nye nummer af TraktorTech, der kommer på gaden i denne uge. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Traktortech.dk. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu