"De nye bestyrelsesmedlemmer er helt vilde"

Der er optimisme hos Midt- og Sydvestsjællands LandboUngdom trods medlemsflugt.

"Vi har fået tre nye bestyrelsesmedlemmer, som er helt vilde. De lokker flere medlemmer til foreningen, og de står for nogle anderledes arrangementer. Derfor ser jeg meget lyst på fremtiden i foreningen," siger Elmer Neergaard, ny formand i Midt- og Sydvestsjællands LandboUngdom.

Han mener ikke lokalforeningen er truet af det faldende medlemstal.

"Vores medlemstal er faldet, fordi der er flere tilbud rundt omkring og færre landbrugselever. Men jeg vil skaffe nogle flere. Vi har planlagt at tage på besøg på landbrugsskolen og teknisk skole og snakke for sagen. Hvis vi finder fem unge med gang i, kan de slæbe 20 nye medlemmer med til foreningen," vurderer Elmer Neergaard.

Ny bestyrelse har udskudt fusion

Foreningens tidligere formand, Anders Ring, ser anderledes pessimistisk på foreningens fremtid.

"Vi har nogle meget inaktive medlemmer. I løbet af de sidste to-tre år har vi lavet en del arrangementer, men medlemmerne dukkede ikke op," forklarer Anders Ring, som stoppede som formand for Midt- og Sydvestsjællands LandboUngdom i februar i år.

"I den gamle bestyrelse talte vi om, at hvis medlemmerne ikke begyndte at deltage i arrangementerne, så blev vi nødt til at fusionere med en af de andre foreninger i området. Men den ny bestyrelse har sikkert forlænget processen en smule. Måske med syv år," siger Anders Ring.

Selvom medlemstallet i Midt- og Sydvestsjællands LandboUngdom faldt fra 47 i 2006 til 34 i 2007, deltog 15 medlemmer i årets første arrangement, som var et driftsbesøg på en kvæggård.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle