Er økologisk biogas fremtiden?

l I dag er det lovligt for økologiske landbrugere at bruge op til 70 kg N pr. hektar i form af ikke-økologisk husdyrgødning.

l Afhængigheden af konventionel gødning har de økologiske organisationer i enighed besluttet at gøre sig fri af. Fra 2015 begynder en gradvis udfasning af konventionel gødning, og i 2021 skal økologisk landbrug dyrkes uden brug af konventionel gødning.

l Økologiske biogasanlæg, der producerer gødning og gas på grundlag af økologisk dyrket biomasse, kan være en metode til at erstatte konventionel gødning med økologisk biogasgylle.

l For at blive klogere på den mulighed startes nu et udviklingsprojekt med deltagelse af Økologisk Landsforening, Den Økologiske Landbrugsskole, rådgivningsfirmaet PlanEnergi, flere planteavlskonsulenter, samt Bjarne Viller Hansen der sandsynligvis bliver den første landmand der bygger et økologisk biogasanlæg med henblik på at producere gødning og biogas.

l Projektet ventes afsluttet til november og koster 530.000 kr. Direktoratet for FødevareErhverv har bevilget halvdelen af dette beløb efter Innovationsloven.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle