15.000 besøger Landmandsportalen - hver dag

Efter 10 år i luften er Landmandsportalen et uundværligt redskab for tusindvis af landmænd.

Ung og uerfaren. Det er ord, der normalt passer godt på en tiårig. Men da hjemmesiden Landmandsportalen 1. april fejrede sin 10 års fødselsdag, var det bestemt ikke som ung og uerfaren.

På nettet er 10 år mange, og med over 15.000 besøgende om dagen er bestemt ikke en uerfaren "herre".

Siden Landmandsportalen gik i luften 1. april 2000, har tusindvis af landmænd dagligt klikket sig ind på hjemmesiden, der i dag er et uundværligt værktøj på et professionelt landbrug.

Igen og igen besøger landmænd portalen for at hente de helt unikke informationer til den daglige drift, som Landmandsportalen tilbyder. Over 20.000 har et login til hjemmesiden og dermed adgang til alle de data, siden tilbyder.

Det er her, svineproducenter melder svin til slagtning og henter nøgletal fra slagteriet om de netop slagtede svin. Det er her, mælkeproducenter henter data fra mejeriet om den nyligt leverede mælk, og det er her, landmænd får adgang til deres konti hos en række grovvareselskaber med flere.

IBM, DC, Arla og dlg

Da Landmandsportalen i sin tid blev startet af de fem virksomheder, BAF, Danish Crown, dlg, LEC og MD Foods, trådte internettet stadig sine barnesko. Siden er nettet på rekordtid vokset op til at være en naturlig del af ethvert professionelt landbrug, og i dag ejes Landmandsportalen af Landbrug & Fødevarer.

Ud over de vitale data om bedriften, som portalen giver direkte adgang til, tilbyder Landmandsportalen i dag nyheder og noteringer fra LandbrugsAvisen, finansinformation fra Nykredit, ugeinformation fra Danish Crown, nyheder og leverandørinformationer fra Arla og en række små mejerier samt direkte adgang til hjemmesider fra en lang række af landbrugets små og store virksomheder inden for husdyr, markbrug, handel, rådgivning og økonomi.

Over én mio. sidevisninger

Både besøgstallet, antallet af brugere med login, og antallet af sidevisninger er konstant stigende. Alene i marts i år havde Landmandsportalen næsten 1.200.000 sidevisninger.

På de følgende sider har vi spurgt landmænd, hvad de bruger Landmandsportalen til, ligesom vi har snakket med lederen af Bjerre Herreds Mejeriselskab, der med 13 andelshavere er Danmarks mindste, og som allerede i 2004 besluttede sig for at gøre andelshavernes produktionsdata tilgængelige på Landmandsportalen.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle