New Holland T5.115 Electro Command

New Holland T5.115 Electro Command byder på en ny transmission, hvor chaufføren kan skifte koblingsfrit mellem otte gear.

Tilbage på Agritechnica 2011 lancerede New Holland T5-serien, der den gang fik nye motorer, en opgraderet kabine og elektronisk reguleret lift. Den største model i serien, T5.115, er nomineret til Tractor of The Year 2013, men faktisk er det en ny variant af T5-serien, der er nomineret.

Modellen har fået tilnavnet Electro Command, hvilket signalerer, at traktoren har fået en ny semi-powershift-transmission med fire-trins powershift og to gruppegear, som brugeren også skifter mellem via trykknapper – desuden er der et højt og lavt gearområde, som skiftet ved brug af kobling. Det giver i alt 16 gear, hvoraf du altså kan skifte mellem de otte gear uden brug af koblingspedalen.

På de nuværende modeller er der blot 12 gear fordelt på fire almindelige mekaniske gear og tre grupper - uden nogen form for koblingsfrit gearskifte - eller en Dual Command-version, som har et højt og lavt split i hvert gear. Men nogen egentlig semipowershift-transmission har der altså ikke været på T5 - før nu.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle