Landboforening medlem af Bæredygtigt Landbrug

Nordsjællands Landbrug har tegnet medlemskab som 'interessemedlem' i protestforeningen Bæredygtigt Landbrug. Landbrug & Fødevarer beklager.

Nordsjællands Landboforening har nu meldt sig ind i Bæredygtigt Landbrug.

"Ja, nu er vi medlem," siger Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening.

Beslutningen møder kritik og beklagelse hos Niels Jørgen Pedersen, formand for Landbrug & Fødevarer.

"Jeg synes, det er en mærkelig oplevelse, at foreninger, som er grundlaget for Landbrug & Fødevarer, melder sig ind i en anden organisation. Jeg har svært ved at se, det er foreneligt at være medlem i to foreninger, der har valgt så forskellige strategier for politisk indflydelse," siger Niels Jørgen Pedersen.

Skidt signal

Niels Jørgen Pedersen afviser, at beslutningen har ført til overvejelser om sanktioner over for Nordsjællands Landboforening.

"Nej, jeg tager beslutningen til efterretning: De har deres mening, og jeg har min. Men jeg synes, det er et rigtig skidt signal, Nordsjællands Landboforening sender med sin indmeldelse i Bæredygtigt Landbrug. Omvendt kan man måske sige, at så længe der er tale om én forening ud af mange, er spørgsmålet, om ikke Nordsjællands Landboforening i højere grad svækker sin egen indflydelse end Landbrug & Fødevarers."

Interessemedlem

Ifølge Herdis Dam har Nordsjællands Landboforening meldt sig ind hos Bæredygtigt Landbrug som 'interessemedlem'.

Dermed er ikke tale om, at foreningens medlemmer individuelt er medlemmer hos Bæredygtigt Landbrug.

Herdis Dam ser medlemskabet som en anerkendelse af Bæredygtigt Landbrug og som en indirekte kritik af Landbrug & Fødevarers egen strategi.

"Jeg synes, der er mange gode sider i kampagnen Den nye Fortælling. Men jeg er ikke enig i en strategi, hvor man skal være meget tilbageholdende med at udtale sig i det offentlige rum," siger Herdis Dam.

hac@landbrugsavisen.dk

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle