Nordsjællandsk formand Herdis Dam: "L&F skal ikke lægge for meget i det"

"Ulempen ved at Nordsjællands Landboforening melder sig ind i Bæredygtigt Landbrug kunne være, at Landbrug & Fødevarer lægger for meget i det," siger formanden Herdis Dam.

"Bæredygtigt Landbrug evner at få politikerne i tale. Og de evner at være ventil for de frustrationer, landmændene bærer rundt på. Det mener Herdis Dam, formand for Nordsjællands Landboforening, medlemsforening i Landbrug & Fødevarer, som tidligere på ugen meldte ud, at en enig bestyrelse agter at melde sig ind i foreningen Bæredygtigt Landbrug.

Herdis Dam mener, at de to organisationer supplerer hinanden i arbejdet for at nå politiske resultater og bedre rammevilkår.

"Det er ikke et "enten eller" men et naturligt "både og". Hvis man kan nå det samme mål måske af flere forskellige veje, så må det være i vores fælles medlemmers interesse. Grundlæggende arbejder de for samme sag: Bedre vilkår for deres medlemmer," siger Herdis Dam.

Åbner døre

Hun roser Bæredygtigt Landbrug for at åbne døre på Christiansborg og få politikerne i tale.

"Jeg blev især overbevist, da jeg deltog i Bæredygtigt Landbrugs konference i København i forrige uge. Der var mange politikere med, og de lyttede til Bæredygtigt landbrug lige som de også lytter til Landbrug & Fødevarer.

Hvad ser du som det negative ved at I melder jer ind i BL?

"At Landbrug & Fødevarer lægger mere i det, end vi har tænkt. Vi mener de to organisationer viser hver sin vej til at nå frem til de samme resultater. Bæredygtigt Landbrug har været god til at give udtryk for medlemmernes frustrationer. Det er vigtigt at få ud og diskuteret i det offentlige rum.

Bæredygtigt Landbrug har også kritiseret Landbrug & Fødevarer?

"Det har jeg også gjort selv. Min kritik er ikke altid blevet opfattet positivt, men jeg mener, der skal være plads til debatten. Medlemmerne har brug for at kunne lufte deres frustrationer i det offentlige rum, men Landbrug & Fødevarer har besluttet, at der ikke er plads til det."

Skal de to organisationer arbejde sammen?

"Det mener jeg, der er et stykke vej til, før de kan. Det er heller ikke det vigtigste. Det vigtigste er, at de får resultater, og det kan man få ad flere veje. Jeg ønsker heller ikke konflikt mellem dem. Det dræner kræfterne og skal undgås."

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle