Porc-Ex ekspanderer og gør klar til nye markeder

Vækst - men også udfordringer har præget Holger Bøgebjergs voksende forretning for grisetransport. Snart kommer flere lande til.

»Der er ikke ret meget, der er gået galt,« siger direktør og ejer Holger Bøgebjerg Sørensen, når han skal fortælle om det forgangne år i Porc-Ex.

Tallene i regnskabet er da også pæne og stigende. 7,2 mio. kr. efter skat i resultat og en forretning i vækst.

Hvordan tallene fordeler sig i Kolding-virksomheden, er det ikke muligt at se, da Holger Bøgebjerg Sørensen ikke oplyser omsætningstal, hverken for smågrisetransporten i Porc-Ex eller for eksporten af avlsdyr i Porc-Ex Breeding.

»Omsætningen er på alle fronter støt stigende, det ligger oppe omkring 20 procent. Vi omsætter ikke en milliard endnu men væsentligt mere end en halv,« oplyser ejeren.

»Den største del af omsætningen udgør smågrisene. Men avlsdyrene tegner sig for halvdelen af stigningen.«

Avlsdyr sendt til slagtning

Porc-Ex har ud over selskaberne i Danmark også datterselskaber i Frankrig, Holland, Tyskland og Rusland. Især sidstnævnte har Porc-Ex fået godt fat på med en høj andel af den danske eksport. Det er dog ikke uden risiko.

»Vi havde to transporter til Rusland, hvor der var fejl i papirerne, så de blev afvist på grænsen til Hviderusland. Så vi måtte slagte omkring 700 grise. Det kostede os halvanden million kr. i tab, som vi har afskrevet i regnskabet. Men det er en del af risikoen, når man kører meget eksport til Rusland. Der er en del, der kan gå galt,« forklarer Holger Bøgebjerg Sørensen.

Forventer yderligere vækst

Grisetransportøren forventer markant yderligere vækst de kommende år på begge sine store forretningsområder.

»Smågriseeksporten er et meget konkurrencepræget marked, det er svært at tjene penge i. Så det handler om at have en høj mængde,« forklarer han.

»For avlsdyrene har vi store planer for nye markeder, men det er for tidligt at offentliggøre hvor. Der er kæmpe potentiale for avlsdyreksporten fra Danmark til hele verden. Vi har sat rigtig mange markedsføringspenge af til at komme i gang på nye markeder,« siger han og fortæller, at det drejer sig om et par millioner kroner.

Et andet nyt forretningsområde, nemlig eksport af kvæg, har fået en god start med en million kroner i overskud. De seneste måneder har eksporten til Rusland dog været stoppet af schmallenberg-virus.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle