TV-landmand kaster sig over danske sorter

Philip Dam vil sælge kørvel, bjørnrod, strandkål, fransk syre og sølvfennikel til restauranter.

Restauranter skal bruge traditionelle, dansker sorter som kørvel, bjørnrod, strandkål, fransk syre og sølvfennikel.

Det er visionen for Philip Dam, som danske tv-seere kunne følge tidligere på året på DR1 i dokumentarserien »De unge landmænd«.

Han har fået planterne leveret via projektet »Østjyllands Spisekammer«, som Dansk Landbrugsmuseum og Foodfestivalen i Aarhus står bag.

Planterne skal nu opformeres til flere planter og herefter bruges til salg i butikker og restauranter.

Philip Dam, der også er repræsenteret i bestyrelsen af Økologisk Landsforening, driver til dagligt Troldegården i Hovedgård mellem Odder og Horsens.

Troldgaarden drives som et alternativt økologisk landbrug, baseret på helhedstanken om at tage størst mulig hensyn til dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen af kød og afgrøder. Det betyder blandt andet, at Philip Dam stræber efter at lade gårdens egne dyr gøde markerne og undgå importeret foder til dyrene.

Østjyllands Spisekammer er et fødevareprojekt, som skal hjælpe små- og mellemstor fødevarevirksomheder til at udvikle virksomhederne og deres produkter. Geografisk strækker Østjyllands Spisekammer sig fra Horsens i syd op over Silkeborg til Randers i nord og udover Djursland og arbejder med at fremme og udvikle de små- og mellemstore fødevarevirksomheders evne til at fremme virksomhedernes produktion og afsætning af fødevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle