Minister vil puste økonomisk liv i provinsen

Carsten Hansen bevilliger 30 millioner kroner til projekter i små provinsbyer.

Der er cirka 80 byer i Danmark med mellem 5.000 og 15.000 indbyggere. Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter vil puste nyt liv i byerne. Det skriver Politiken i dag.

I første omgang er der bevilliget 30 mio. kroner til forsøg, som skal udvikle og skabe liv i mindre byer. 

»På den ene side kan vi se, at de fleste små og mellemstore byer holder indbyggertallet, nogle af dem går endda lidt frem,« siger Carsten Hansen til Politiken og fortsætter:

»Men på den anden side kan vi også se, at det står sløjt til midt i byerne. De attraktive boligkvarterer ligger uden for bymidten i de klassiske købssteder, næsten alle steder er statsimstitutioner som politi og domstole væk, og i mange byer er de store butikker også flyttet væk. Så omkring torvene og hovedgaderne sker der mindre end før, og så bliver det langsomt, men sikkert mindre attraktivt at bo i disse byer,« siger han.

Ifølge ministeren er handelstræder og bymidte essentiel for ikke at få afviklet provinsbyerne.

»Mange af dem, og især købstæderne, er rige på tradition, men uden en klar identitet og rolle risikerer de at blive mindre attraktive at leve i, og det kan hverken de selv eller regeringen være interesserede i. Vi er nødt til at gøre noget,« siger Carsten Hansen til Politiken.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle