Anklagemyndighed rejser tiltale for dårlig dyrevelfærd på tidligere Arlagård

Der rejses nu tiltale mod en svensk landmand.

Der er nu rejst tiltale mod indehaveren af den svenske Arlagård, som i begyndelsen af 2020 kom i fokus i forbindelse med en svensk dokumentarudsendelse på tv-kanalen SVT.

Det skriver det svenske medie ATL.

Ifølge optagelser fra dokumentaren var der tale om udmagrede køer, køer med sår og køer i generelt dårlig helbredstilstand.

Efter udsendelsen blev bragt, tog Arla Sverige kraftig afstand fra bedriften. I en pressemeddelelse skrev Arla Sverige, "at produktionen bestemt ikke skal se ud som i Helsingeland".

"Vi bliver triste, når vi ser den slags billeder. Svenske landmænd har generelt en meget høj dyrevelfærd. Sådan skal det ikke se ud på en gård", skrev koncernen.

Mejeriet tilføjede, at man tidligere har truffet beslutning om ikke at hente mælk fra den omtalte bedrift.

landmand nægter sig skyldig

Anklageskriftet mod landmanden er baseret på observationer fra en distriktsdyrlæge, som har tilset dyrene på bedriften i januar 2020. Hertil kommer observationer fra to uanmeldte dyrevelfærdskontroller. Materiale indsamlet af producenterne af tv-dokumentaren indgår ikke som bevismateriale.

Landmanden anklages for ikke at have tilstrækkeligt rene stalde samt beskidte dyr. Dog ikke i det omfang, som blev vist i tv-dokumentaren.

Ifølge ATL nægter landmanden sig skyldig i anklagerne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle