Kondition under middel

Næsten halvdelen af en normal klasse på en landbrugsskole havde en kondition under middel, da LandbrugsAvisen testede dem.

Fire havde en middel, fem en dårlig eller meget dårlig og kun to en god eller meget god kondition, da LandbrugsAvisen testede en tilfældig klasse på Kjærgaard Landbrugsskole nord for Ribe.

Testen var en Cooper-test, hvor man vurderer konditionen ud fra, hvor langt eleverne kan løbe på 12 minutter. For at være i god kondition skal en ung mand på mellem 17 og 20 år kunne løbe mellem 2.700 og 3.000 meter på 12 minutter. Adskillige elever nåede kun omkring 1.500 meter, og fire af klassens 19 elever valgte helt at lade være at deltage.

»Vi ved af erfaring, at de, der ikke klarer sådan en opgave, også klarer sig dårligt, når de skal søge praktikplads,« siger forstander på Kjærgaard Landbrugsskole Kjeld Bloch Jacobsen.

Motion på skemaet

Erfaringen er også baggrunden for, at Kjærgaard Landbrugsskole stadig har motion på skoleskemaet, og at en ny motionshal er planlagt til at blive bygget næste år.

»Når eleverne skal i praktik, siger jeg altid, at det ikke er en sygdom at have ondt i musklerne, når man kommer ud at arbejde. For tilværelsen ude på et landbrug er helt anderledes, end den er på skolebænken,« understreger Kjeld Bloch Jacobsen.

Martin er klar

For Martin, 17 år, bliver det ikke et problem. Han løb 2.880 meter på 12 minutter og har allerede sikret sig praktikplads på en svinegård.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle