Samme temperatur ved alle indsugningsventiler

Intelligent varme unit med ribberør sikrer, at ventilationsluften kommer forvarmet ind i stalden

Intelligent varme unit er navnet på et nyt produkt, der indgår som en del af MT Højgaards svinestaldkoncept.

Den intelligente varme unit opvarmer den friske luft udefra til en fast temperatur, så man får samme temperatur på indsugningsluften i hele staldsektionens længde. Herved undgår man træk i stalden og opnår optimal komfort for søer og grise, påpeger firmaet.

Varme unit¿en er placeret ved indgangen til gulvventilationens indsugningsåbning. Den kolde luft trækkes gennem varme unit¿en, der består af ribberør, og bliver herved opvarmet.

»Ved at bygge en unit med ribberør, hvor luften trækkes igennem på denne måde, opnår man, at ribberørets varmeudvinding får en ydelse, der er 100 procent større end ved en normal placering inde i staldrummet. Tryktabet ved indbygning i kanalen er mindre end 20 Pa ved maksimal ventilation,« fremhæver MT Højgaard.

Ved at placere en varme unit ved luftkanalens indgang, kan man med få meter ribberør opvarme en stor luftmængde, så ventilationsluften kommer forvarmet ind i stalden. Herved undgås ribberør inde i stalden og besværlig rengøring af dem.

Mindre regulering

Som den største gevinst ved den centrale varmeenhed fremhæver MT Højgaard, at indsugningsluften har samme temperatur over døgnet og over det meste af året. Det giver meget mindre behov for regulering af ventilationsventilerne i stalden og mindsker risikoen for forkert indstilling.

Sammenlignet med en normal varmeveksler, der hurtigt lukker til på grund af støv og snavs, så er ribberørene selvrensende og kræver minimal rengøring.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle

Seneste fra Kvæg

Se alle

Seneste fra Mark

Se alle

Seneste fra Gris

Se alle