Brygmester: Pisner-øl smager af lidt mere

Solen brød frem, da Landbrug & Fødevarer skænkede Pisner-øl brygget på maltbyg gødet med urin fra Roskildefestivalen, på Folkemødet og fortalte om cirkulær økonomi.

”Der er et sted nær Roskilde, hvor der bliver drukket rigtig meget øl, og det skal ud igen.”

Jørgen Leths sprøde stemme bragede ud gennem højttalerne, mens en video tonede frem på skærmen på Folkemødet på Bornholm, hvor folk stod i lag i og uden for L&F’s telt for at høre om Pisner-øllen.

Pisnerøllen har i den grad sat Landbrug & Fødevarer på dagsordenen.

”Det startede med, at Jytte Abildstrøm gravede et muldtoilet og tissede i det og løb med al opmærksomheden. Det kan vi gøre bedre, tænkte vi,” forklarede brandchef Lisbeth Olsgaard, L&F, mens tilhørerne ventede på øl.

Den korte historie er, at L&F samlede 50.000 liter urin fra gæster på Roskildefestivalen , brugte det til gødning af en maltbygmark ved Køge og fik Nørrebro Bryghus til at brygge 50.000 flasker øl, der blev døbt Pisner.

Cirkulærøkonomi

Miljøchef Anette Christiansen, L&F, understregede at det handler om lidt mere end øl.

”Det handler om cirkulær økonomi. Om at udnytte vores resurser optimalt. Pisneren er et konkret eksempel på, hvordan I kan bidrage,” sagde hun.

Cirkulær økonomi er i den grad kommet på dagsordenen de senere år.

”FN taler om det, det er et af verdensmålene. EU kigger også på det,” forklarede miljøchefen.

Politi stopper fuld mand på havetraktor med fire unge kvinder 26. juni · 10:54

L&F beskæftiger sig dog ikke kun med cirkulær økonomi i form af 50.000 flasker øl. De tjener til at give opmærksomhed i befolkningen.

”Vi har også leveret en masse spændende anbefalinger til politikerne om, hvordan vi kan blive mere cirkulære. Landbruget har cirkuleret i mange år. Dansk landbrug er et af de mest resurseeffektive i hele verden. Tak til alle de herrer, der har bidaget til øllen,” sagde Anette Christiansen.  

Pisner

Brygmester Henrik Vang, Nørrebro Bryghus forklarede, hvordan  de havde sat alle sejl til for at brygge en god øl.

”Jeg synes, det er en fantastisk historie og et godt budskab. Kan nogen bære det, er det Nørrebro Bryghus,” sagde han.

Pilsnerøl der er undergæret er noget af det sværeste at brygge.

”Hvis man laver fejl, smager det mere igennem,” forklarede han.

Han gik derfor til opgaven med at finde en humle, der gav et lille pift og som passer til maltbyggen, hvis kvalitet angiveligt var fin. Det blev Pisnerøllen også.

”Glæd jer til at smage den, den smager af lidt mere,” sagde han.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu