Dansk fødevareeksport er i fremgang

Den danske eksport steg i januar. Cheføkonom Thomas Søby glæder sig over den gode start, men minder om, at en enlig svale ikke gør nogen sommer. Han påpeger, at fokus på virksomhedernes konkurrencevilkår er central, hvis dansk økonomi skal løftes ud af finanskrisens skygger.

Netop offentliggjorte eksporttal fra Danmarks Statistik viste en stigning i januar på samlet 3,5 pct. i forhold til måneden før, skriver Landbrug & Fødevarer.

"Sidste år var på mange måder et skuffende år for eksporten, så det er rigtigt glædeligt, at vi kommer godt fra land. En svale gør dog ingen sommer, og vi skal derfor have en længere periode med stigende eksport, før vi for alvor kan konkludere, at eksporten har løftet sig ud af finanskrisen skygge," siger Thomas Søby, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Når man kigger på fødevareeksporten specifikt, viser de nye tal en stigning på 7,5 procent fra december til januar.

"Fødevareklyngens eksport har været ramt af geopolitisk uro og russisk importforbud. Set i lyset af disse udfordringer er det glædeligt, at de danske fødevareeksportører på ny formår at skabe fremgang. Det vidner om de danske producenternes unikke evne til at tilføre ekstra værdi til varerne," siger cheføkonom Thomas Søby og fortsætter:

"Selv om det lysner i horisonten, så halter vi stadig efter, og politisk fokus bør derfor være på at forbedre vilkårene for de danske virksomheder i kampen med udlandet. Eksporten er central og afgørende, hvis der skal bygges videre på de positive vækstsignaler fra 2014 og dansk økonomi skal løftes endegyldigt ud af finanskrisens lange tunge skygger," siger cheføkonom Thomas Søby.

Emneord

eksport

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle