Dansk topchef fortid i et af verdens største selskaber

Den danske direktør Søren Wølck Schrøder er nu fortid som topchef i det amerikanske enorme landbrugsselskab Bunge.

Det skriver flere amerikanske medier. Farvellet til direktøren, der har været i spidsen for selskabet siden 2013, kommer efter en længere periode med opkøbs-spekulationer og overtagelses-forhandlinger for selskabet.

Sidste år meldte Glencore fra Schweiz sig interesseret i at overtage Bunge. Angiveligt har Søren Schrøder været imod salget, skriver mediet Bloomberg. Men en række udskiftninger i bestyrelsen baner nu formentlig vejen for yderligere snak med de opkøbs-interesserede schweizere.

57-årige Søren Schrøder er kendt som den formentlig højest placerede dansker i den internationale landbrugsbranche. Bunge, der har hovedkontor i White Plains nord for New York, handler med råvarer,  især soja. Sidste år omsatte de omkring 32.000 medarbejdere for lige knap 300 mia. kr.
Herhjemme har den højtplacerede korn-boss mest været omtalt, fordi hans løncheck lød på hele 68 mio. kr. årligt.

Bunge er en del af den såkaldte ABCD-kvartet af gigantiske landbrugsselskaber, der dominerer den amerikanske handel med korn. De øvrige er ADM, Cargill og Louis Dreyfus.

Der er endnu ikke udnævnt en ny adm. direktør. Søren Schrøder er bedt om at fortsætte i rollen, til hans afløser er fundet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle