Efter ekstremvejr i Norge: Landbrugsminister indkalder til krisemøde

De seneste dage har Norge været ramt af oversvømmelser efter mødet med stormen Hans. Torsdag har landets landbrugsminister indkaldt landbrugsorganisationer til krisemøde.

I de seneste dage har stormen Hans hærget i Norge, og sammen med ekstremnedbør, har det mange steder ført til store oversvømmelser.

Situationen er dog lige nu uoverskuelig, og det har fået landets landbrugs- og fødevareminister, Geir Pollestad, til at indkalde til krisemøde. Inviteret er blandt andet de norske landbrugsorganisationer. Det skriver Nationen.no.

- Det handler om at få et stemningsbillede. Hvor er det værst? Hvilke rapporteringer får de ind? Hvad ser man på som de største skader, siger Geir Pollestad forud for mødet.

Han fortæller til Nationen, at han er overbevist om, at der er gode erstatningsordninger til de berørte landmænd.

Det er på ingen måde nemt at være landmand i Norge denne sommer. I den sydlige del af landet, hvor man døjer man med ekstremnedbør, så har man i den i den nordlige del af landet har problemer med tørken, hvilket har højnet risikoen for skovbrande.

Fra Norges Bondelag har opfordret de norske landmænd til at melde de skader ind, som de har haft i år på grund af vejret. 

- I sådanne situationer er det vigtigt, at vi landmænd hjælper hinanden, uanset om det er oprydning efter oversvømmelser eller uddeling af foder, siger Simen Solbakken, assisterende erhvervspolitisk chef i Norges Bondelag på sin organisations hjemmeside.

/ege

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle