Efter flere ugers fald: Grisenoteringen fastholdes på lidt over 11 kroner

Der begynder at blive en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel.

Antallet af slagtninger af grise begynder nu for alvor at falde i  Europa. Det betyder, at der nu bliver en bedre balance mellem udbud og efterspørgsel efter grisekød. 

Derfor fastholder Danish Crown noteringen for slagtegrise fra næste uge på 11,10 kroner per kilo, mens prisen for søer hæves med 30 øre til 8,50 kroner per kilo.

Det er første gang siden jul, at noteringen ikke falder. Det er stigende priser på indkøb af grise til slagtning i mange lande, som nu ser ud til at kunne løfte markedet, oplyser Danish Crown i sin ugentlige markedsberetning.

- Der begynder at ske noget på priserne. Der er dog ingen tvivl om, at mange slagteriers økonomi er presset, for ingen øger deres produktion, og stort set alt bliver fortsat solgt ferskt i markedet. Det er et billede på en stor nervøsitet, men på den positive side betyder det, at priserne vil flytte sig relativt hurtigt, så snart efterspørgslen overstiger udbuddet, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i markedsberetningen.

 

 

Et mærkeligt marked

Eksporten af frosne varer ud af Europa, som er særligt vigtig for Danish Crown, er dog fortsat lav.

Danish Crown mener dog, at indkøberne i Asien følger de europæiske markeder tæt, så de vil typisk sidde klar til at lægge ordrer, når priserne flytter sig. 

På den korte bane sidder de dog usædvanligt stille, og det har skubbet til udbuddet af normalt eftertragtede varer som brystflæsk og nakker.

- Det er et meget mærkeligt marked, vi står i lige nu. Priserne ser ud til at have nået bunden, men det er svært at sige, hvornår stigningerne begynder at slå igennem for alvor. Typisk begynder priserne på grisekød at stige i slutningen af februar drevet af skiftet til forårs- og sommersortimentet i detailhandlen, men noget tyder på, at markedet i Tyskland i år forsøger at tage forskud på det skifte, siger Mads Stougaard.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle