Efter Værnenge-nederlag - vandløbslav dropper snak om frivillige aftaler

Som følge af den utryghed højesteretsdommen om Værnengene skaber, stopper vandløbslav nu drøftelser omkring frivillige aftaler.

»Vi har meddelt Herning Kommune, at vi ikke vil drøfte frivillige aftaler. Vi vil kunne stole på at landbrugsdriften kan føres til det hidtidige efter en periode.«

Sådan lyder det fra Jens Kristian M Nielsen, formand for vandløbslavet omkring Simmelkjær med 41 lodsejere og 6-8 vandløb i Herning Kommune.

Meddelelsen kommer umiddelbart inden et større møde i Herning Kongrescenter torsdag med deltagelse af tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og regionsformand Bent Hansen (S) i forbindelse med projektet Coast to coast, hvor man skal drøfte klimatilpasninger.

»Vi har bl.a. drøftet at løse nogle problemer ved frivilligt at lukke nogle spærringer, men det tør vi ikke efter højesteretsdommen, hvor landmænd i Værnengene ikke må genoptage landbrugsmæssig drift igen, sådan som de havde fået stillet i udsigt,« siger han.

Hvad håber I at få ud af det?

»Vi håber, der viser sig en løsning, så vi igen kan indgå aftaler med kommunen. En klar markering fra ministeren om, at der er en vej tilbage, vil hjælpe på det.«

Kan det ikke give bagslag ikke at samarbejde?

»Den risiko er vi klar til at løbe. Der er jo tilsyneladende også en stor risiko ved at indgå aftaler. Men vi vil allerhelst derhen, hvor vi kan stole på et samarbejde – så er vi klar igen,« siger Jens Kristian M. Nielsen.

Han understreger, at det kun er de frivillige aftaler, som vandløbslavet vil boykotte indtil videre.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle