Et fornuftigt omstillingsregnskab

DLG kommer ud af 2016 med et af de højeste resultater på bundlinjen nogensinde. Men hvordan ser det egentlig ud i den danske grovvarekoncern?

Hvordan ser du regnskabet?

Det er et fornuftigt regnskab, som er en smule bedre end forventet i forhold til, hvad selskabet selv meldte ud sidste år. Men jeg vil kalde det omstillingsregnskab, som går i den rigtige retning.

Et omstillingsregnskab - kan du uddybe det?

De er jo ved at skabe en ny virksomhed med en ny profil og en skarp strategi i form af frasalg og et øget fokus på kerneforretningen - og det koster jo penge at få endnu flere ind. Derfor tror jeg, at der er et væsentligt potentiale gemt i deres indtjeningsmuligheder.

Der er jo et markant fald i omsætningen - hvad tænker du om det?

Det er jo i høj grad båret af frasalget af Kongskilde og de andre småselskaber, så det er jo forventeligt. De har tidligere haft meget stort fokus på netop omsætningen, men jeg tror, det er utrolig sundt ikke bare at have vækst som et mål i sig selv, men derimod at skabe værdi for ejerne.

Og i forhold til deres ejere, altså landmændene - bør de være tilfredse med, hvordan deres virksomhed ser ud efter det nye regnskab?

Ja, DLG har i hvert fald mere fokus på landmandens hverdag og har samtidig mindre fokus på de mere perifære områder. Der er det jo også vigtigt at notere sig, at DLG udbetaler 111 mio. kr. til ejerne, og det er jo kun et godt tegn. Det er bare vigtigt, at alle parterne tænker på soliditeten, som i DLG er relativt lav set i forhold til andre selskaber i branchen. Men i kraft af, at de har et mål om at opnå 30 pct. inden udgangen af 2018, skal det nok gå - om der går to eller tre år, før den ender på 30 pct., er ikke afgørende.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle