EU-forslag kan give dansk fjerkræ vinger

EU-Kommissionen har fremsat et forslag, hvor dansk kyllingekød får tildelt særstatus som salmonellafrit. Det skriver Altinget.dk med henvisning til et grundnotat fra Miljø- og fødevareministeriet.

Ifølge notatet kan Danmark stille krav om, at alle importerede partier af fjerkræ i Danmark er undersøgt og fri for salmonella.

"Ligeledes vurderes dansk salmonella-særstatus at kunne benyttes i forbindelse med markedsføringen af danske slagtekyllinger på udenlandske markeder," skriver Miljø- og Fødevareministeriet derudover også.

Forslaget vurderes at have positive erhvervsøkonomiske konsekvenser for danske producenter og slagterier, idet konkurrencen på det danske marked mellem danske produkter og produkter fra andre medlemsstater vil kunne foregå på mere lige vilkår.

Forslaget vil samlet set betyde et højere beskyttelsesniveau for danske forbrugere, da Danmark ved import af kyllingekød kan stille krav om dokumentation for fravær af salmonella, vurderer ministeriet videre.

Det Danske Fjerkræraad og L&F oplyser, at de er positivt stillede over for forslaget om dansk særstatus.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle