Familielandbrugets årsmøde præget af Samvirke-sag

Samvirkes oktober-forside fik mange vrede kommentarer på Familielandbrugets årsmøde.

En hel række familielandbrugere var på talerstolen i Vingsted for at give udtryk for deres ærgrelse over Coop og Samvirkes oktober-forside, hvor en mand i beskyttelsesdragt, gasmaske og handsker skal illustrere det konventionelle landbrugs anvendelse af sprøjtemidler.

Reaktionerne spændte fra Familieudvalget, der har sat et samarbejde med lokale Dagli’Brugser i stå, til andre, der havde meldt sig ud eller fravalgt at handle i Coop.

En foreslog til sidst, at Familielandbruget skulle sende et signal til Coop direkte fra årsmødet i form af en pressemeddelse eller resolution

»Det vil være et stærkt signal her fra Familielandbruget, at vi klart tager afstand fra den måde, Coop har ageret på,« sagde Preben Kristensen, Familielandbruget i Vest-Jylland.

Ærgrer sig over splid

Som sagt så gjort, snart udgik der en pressemeddelse fra årsmødet:

I den konstateres det, at »Familielandbrugssektionen i Landbrug & Fødevarer ærgrer sig over den splid, som Coops medlemsblad Samvirke har skabt med sin seneste forside.«

»Vi er rigtig ærgerlige over den splid, det har skabt, når Samvirke og Coop med sin kampagne vælger at fremhæve den ene produktionsform på bekostning af den anden,« siger Familielandbrugets formand Lone Andersen i pressemeddelelsen.

Repræsenterer alle

»Vi repræsenterer både økologer og almindelige landmænd, og vi er rigtig stolte af begge dele. Vi producerer nogle af verdens bedste fødevarer, og derfor undrer det mig også, at man skræmmer forbrugerne på den måde her,« fortsætter hun.

»For Familielandbruget er det vigtigt, at forbrugerne selv har et valg, når de går ned og handler. Jeg vil gerne opfordre Coop til at arbejde sammen med os i stedet for at føre en skræmmekampagne.«

Sender invitation

Lone Andersen slutter med at sende en invitation til Peter Høgsted, der er adm. direktør i Coop:

»Jeg viser gerne min gård med økologisk mælkeproduktion frem, ligesom jeg også gerne hjælper med besøg hos nogle af mine konventionelle nabogårde, så Coop kan se, hvordan man producerer gode, sunde fødevarer – og ikke mindst hvordan vi har forskellige produktionsformer, som man sagtens kan fremhæve uden at gøre brug af myter og skræmmekampagner.«

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle