Fermenteret foder går som varmt brød

Men ejeren af Fermentation-experts ser større fremtid i udlandet end i Danmark.

Fermentationexperts A/S med hovedsæde i Jelling ser i højere grad sin fremtid i udlandet end i Danmark, siger selskabets grundlægger og direktør, Jens Legarth.

»Fem lukninger fra kommunens side har kostet os dyrt, og de betingelser, vi producerer under nu, er hårde,« siger Jens Legarth.

Fra alle sider er der stor interesse for firmaets fermenterede foderløsninger til svin, der går nye veje, hvad angår protein. Datterselskabet, European Protein, leverer således tilskudsfoderet EP 100 til de svineproducenter, der har kontrakt på at producere grise uden brug af antibiotika til Bilka.

I udlandet ser Jens Legarth store muligheder i bl.a. USA, hvor firmaet har produceret siden 2008 og har kontrakt med nogle af de største foderproducenter. I Ukraine er desuden startet et selskab med henblik på salg af fermenterede foderløsninger til det østeuropæiske marked.

Fermentationexperts A/S opnåede i 2015 et årsresultat på 14,5 mio. kr. mod et underskud på 3,2 mio. kr. året før

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle