Forskningschef: Minksygdom er ikke et akut dyrevelfærdsproblem

Minksygdommen plasmacytose, som hærger Midtjylland for tiden, er ikke så stort et problem, som det måske kan lyde som, fortæller forskningschef.

 En del minkavlere fra Holstebroområdet har oplevet, at deres mink er smittet med sygdommen plasmacytose, som er en tabsvoldende sygdom på minkfarme. Sygdommen kan ikke behandles, og derfor skal minkene pelses og farmen saneres.

 Men sygdommen er svær at opdage, fordi minkene ikke når at vise fysiske tegn på sygdom, før de skal pelses, lyder det fra forskningschef i Kopenhagen Fur, Peter Foged Larsen.

”Minken har i dette tidlige stadie kun udviklet antistoffer mod plasmacytose, hvilket er det tegn på at dyret har mødt virus, men der er ikke fysiske tegn på sygdom. Der har ikke været mistanke, det er kun blevet opdaget, fordi man laver en ekstra test på dyrene,” siger han og fortsætter:

”Det er ikke et dyrevelfærdsproblem. Dyrene har det ikke skidt, de få der har udviklet antistoffer mod sygdommen, de lider ikke. Den bliver problematisk over tid, når det udvikler sig til en kronisk sygdom, men så langt når sygdommen ikke her, før vi alligevel skal pelse dyrene ned,” siger Peter Foged Larsen.

 

 

Man er på nuværende tidspunkt ikke sikker på, hvordan spredningen af smitten er sket i Holstebroområdet, og det har man nedsat en tværfaglig udredningsgruppe til at finde ud af.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle