Fremtidens landbrug: Foodsniffers og CO2-målinger fra satellit

Teknologiens indtog, landmandens muligheder og forbrugernes forventninger var nogle af de fokusområder, som blev afdækket, da udviklingschef Jakob Lave, Seges, holdt oplæg om future farming under den såkaldte Øko-brunch på Seges.

Specielt nogle af Jakob Laves fokuspunkter om data gav anledning til faglig diskussion. Specielt landmandens muligheder og forbrugernes stigende forventninger.

»Inden for 10 år regner vi med, at det er satellitter, som skal måle CO2-emissionen fra markerne. For den enkelte landmand betyder det, at han vil være i stand til at måle mængden af biomasse på sin mark. Det kan give en indikation på mangel af kvælstof, og så kan han via sine maskiner gøde sin mark optimalt«, sagde Jakob Lave.

Axzon-chef: Vi var intet uden dansk svineproduktion 23. september · 12:27

Snakken om data gik dog ikke kun på effektiviseringen af gødning på marker. Snakken handlede også om de højere forbrugerkrav, som følger med de muligheder, teknologien giver.

»Der bliver konstant udviklet på teknologien, og det giver mange muligheder. I dag har vi foodsniffers, som kan måle en fødevares friskhed og som inden længe også geografisk kan placere en fødevare. Det betyder, at vi kan se, om en Samsø-kartoffel rent faktisk kommer fra Samsø. Det er nogle de ting, som vi arbejder med, og nogle af de ting, vi ser andre arbejde med«, sagde Jakob Lave.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu