Glyphosatforbud er en del af tyske regeringsforhandlinger

De tyske socialdemokrater og konservative er på vej til principiel enighed om, at glyphosat bør forbydes. Men årstal er der ikke enighed om.

De tyske socialdemokrater har bragt glyphosat ind som et led i de koalitionsforhandlinger, de lige nu fører med Angela Merkel, den kristendemokratiske bundeskansler.

Ifølge Reuters er de to partier blevet enige om, at brugen af aktivstoffet i første omgang reduceres og på sigt forbydes.

Partierne er enige om "systematisk og signifikant begrænse brugen af pesticidet glyphosat med målet om helt at forbyde brugen af planteværn, der indeholder dette så hurtigt som muligt."

Det er altså ikke angivet, hvornår glyphosat skal forbydes - og hvad der skal til, før at man anser det for at være muligt at forbyde aktivstoffet, der er verdens mest udbredte pesticid.

Landbrugsminister Christian Schmidt kom i efteråret ind i politisk modvind, da han stemte for EU-Kommissionens forslag om at forlænge glyphosats godkendelse med fem år. Ministeren traf ifølge kansler Angela Merkel uden hendes opbakning.

Det vakte stor røre blandt de øvrige tyske partier, fordi det skete efter det tyske valg, hvor der derfor var usikkerhed om den fremtidige politik på området.

Frankrigs præsident, Macron, har meldt, at han går efter et glyphosatforbud, så snart det er muligt.

Seks lande - Frankrig, Belgien, Luxembourg, Malta, Slovenien og Grækenland - har i december skrevet et brev til EU-Kommissionen med en opfordring til at lave studier af, hvilke alternativer der er til glyphosat, skriver mediet Sustainable Pulse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle