Godsejer forfærdet over forgiftede fisk

Godsejer Jørgen Skeel er stærkt chokeret over fundet af gift på område, der hører under Birkelse Hovedgaard. Fundet er politianmeldt.

Birkelse Hovedgaard har politianmeldt fund af forgiftede fisk på godsets udlejede jagtarealer i Brønderslev Kommune.

Politianmeldelsen sker umiddelbart efter, at Birkelse Hovedgaard var blevet underrettet om fund af fisk, der antageligt er blevet forgiftet med et ulovligt insektmiddel. Forgiftningen er antagelig sket med det formål at forgifte rovdyr af mårfamilien eller områdets fredede rovfugle.

Naturstyrelsen melder, at der er fundet spor af nervegiften carbofouran i døde fisk, som var blevet lagt ved en sø i den nordlige del af Store Vildmose.

Birkelse Hovedgaard har i går besigtiget findestedet sammen med repræsentanter fra Brønderslev Kommune, Naturstyrelsen og Naturstyrelsens vildtkonsulent. Godsets advokat har endvidere været i kontant med politiet.
Birkelse Hovedgaard har sammen med arealernes jagtlejere truffet beslutning om, at al jagt på arealet indtil videre suspenderes.

Godsejer Jørgen Skeel udtaler:

"Vi er stærkt chokerede over fundet. Det er totalt uacceptabelt, hvorfor vi umiddelbart efter underretnin-gen af fundets karakter, traf beslutning om at foretage en politianmeldelse. Vi vil til bunds i dette her, hvilket også er baggrunden for, at vi straks har taget opfølgende kontakt til Naturstyrelsen".

"Det kan ikke udelukkes, at forgiftning af fiskene har forurenet vand i området. Dette skal vi nu have afklaret i samarbejde med myndighederne. Dette må vi naturligvis have stærk fokus på at få afklaret, hvem der har foretaget denne kritisable handling. Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Naturstyrelsen".

Naturstyrelsen har meldt, at alle ænder, der nedlægges på jagt i området, destrueres. Man bør bruge handsker, når man håndterer dyrene, og man bør lade jagthunden blive hjemme, lyder rådet fra Miljøstyrelsen.

Carbofouran har været forbudt i næsten 10 år og betegnes som en ekstremt farlig nervegift.

Fundet af giften får alarmklokkerne til at ringe hos Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Her har man de senere år fundet adskillige døde rovfugle, der har indtaget den ulovlige og dødelige gift.

"Det har vi desværre oplevet en del gange før, hvor vi har fundet forgiftede rovfugle", siger biolog Knud Flensted.

"Giften har ikke nødvendigvis været lagt ud til rovfuglene, men for at slå andre dyr ihjel, eksempelvis måger, krager, ravne, odder og fiskehejre, som nogen har set sig gale på", siger han ifølge Ritzau.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle