Han dyrker durumhvede - hun laver det til farverig pasta

Pastariget på Bornholm laver 15 forskellige slags pasta - men det er ikke alting, der passer godt ind.

Ramsløg, tang, chokolade og rødbede. For at nævne et par stykker.

Det sker sjældent, at man ser farvestrålende pasta - men Pastariget på Bornholm har gjort en undtagelse ud af reglen.

Manden - Finn Harild - dyrker durumhveden, mens konen - Susanne Bloch - laver pastaen i langhuset, der hører til gården.

Hylderne i deres hjemmeindrettede gårdbutik er da også farvestrålende, og farverne betyder meget for Susanne Bloch, kvinden bag pastafabrikken på Bornholm.

"Jeg synes selv, det er sjovt at lave mad med masser af farver. Rødbedepasta får en rigtigt delikat, flot farve - men jeg ville aldrig servere den med en kødsovs, det er for kedeligt," siger hun.

"Men det skal naturligvis også smage godt."

man kan ikke putte alt i pasta

Pasta er en skrøbelig størrelse - det bliver nemt hårdt, surt eller bare dårligt.

Al pastaen starter med at være ens, og så tilføjer man ekstraingredienser hen af vejen - f.eks frysetørret rødbede, som giver en karakteristisk, dyb farve, eller ramsløg, som gør hele molevitten en forårsagtig lysegrøn.

"Når man putter noget i pasta, går det altid ud over kvaliteten - men smagen kan veje op for det. Nogle ting er værre end andre, og syre gør for eksempel pastaen hård," siger Susanne Bloch.

Modsat italienerne

Susanne Bloch fortæller, hun ikke har oplevet italienere putte noget i deres pasta - i hvert fald næsten.

"Hvis der er farve i pasta fra Italien, så er det ren farve - altså ikke nogen smag. Derfor er hele konceptet omkring pasta med ekstraindhold i fremmed for dem," fortæller Susanne Bloch

"Jeg delte nogle smagsprøver ud på en messe i Torino for tre år siden, og der var ingen der havde prøvet noget lignende før."

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle