Henrik Høegh forlader Folketinget

Selvom Henrik Høegh er én af fadderne bag VKO’s nye landbrugsudspil, bliver det uden ham, når og hvis landbrugspakken skal omsættes til virkelighed efter det kommende folketingsvalg.

Han genopstiller ikke til Folketinget men skal hjem og passe sine lokalpolitiske poster i byrådet i Lolland Kommune, hvor han siden 1. januar 2014 har været viceborgmester.

»Jeg skal være lokalpolitiker på fuld tid, og det synes jeg er rigtig spændende. Jeg har det helt fint med, at folk kommer susende og vil diskutere Femern-forbindelse, skoler eller daginstitutioner, når jeg står oppe i Brugsen. Det er borgernær politik, og jeg kan godt lide at snakke og argumentere.«

Henrik Høegh er både viceborgmester, formand for teknik- og miljø-udvalget og formand for affaldsforbrændingsselskabet REFA.

Og så kommer der måske andre spændende poster - der er allerede ved at tegne sig noget i horisonten. Så jeg skal nok få tiden til at gå.«

Ville samle blå blok

»Nogle har klandret mig på Facebook og andre steder: Hvorfor kommer du her bagefter, du kunne bare have støttet Liberal Alliance. Til dem vil jeg bare sige: Vi kunne godt have meldt ud, da Liberal Alliance meldte ud med sit gødningsforslag. Det var sådan set fristende, det skal jeg ærligt indrømme. Men så havde vi risikeret at miste de andre parter i aftalen, for vi var ikke nået til enighed på det tidspunkt. Vi gik efter, hvad der kan samle 90 mandater efter et valg. Liberal Alliance har ikke forsøgt at samle blå blok. Dét, vi kan præsentere nu, det er noget, der har en reel mulighed for at ske fyldest. Jeg vil påstå, at det her skaber et reelt alternativ efter et valg.«

 

Afgrøder har sultet i 20 år

DCE ved Århus Universitet benytter ifølge Henrik Høegh i stigende grad konkrete vandanalyser frem for modelberegninger af kvælstofudledningen.

Det tilskriver han det faktum, at eksperten selv er begyndt at undre sig over, at landbrugets mange drænvandsanalyser har vist et væsentligt lavere indhold af kvælstof end de tal, som computermodellerne leverer.

»Det har vist sig, at udvaskningen er faldet væsentligt mere de sidste tre-fire år, end computermodellerne viste. Men en computer er jo ikke klogere end det, man har puttet ind i den. Og man har jo aldrig nogensinde prøvet at sulte afgrøderne så meget, som vi har gjort de sidste 20 år. Dermed er der ingen, der kan sige, hvad jordens og afgrødens reaktion er, når man sulter dem i 20 år. Det er dét, Aarhus Universitet er blevet opmærksom på. Vi er meget længere end computermodellerne.«

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle