Inspireret af cirkuselefanterne: 80 ældre burhøner er blevet sendt på pension i private haver

Danske Æg har i samarbejde med Anima sendt 80 høner på pension fra ægproducent Lars Bojsens bedrift. Dyrene skal nu have et nyt liv i private haver.

I november fik 80 burægshøner nyt hjem. 

Efter endt kommercielt virke hos ægproducent Lars Bojsen, der har bedriften Springkilde lidt uden for Horsens, er de nu blevet sendt på "pension" hos en række familier, der har høns i haven.

Pensioneringen er et samarbejde mellem Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg under L&F og Lina Lind Christensen fra Anima. 

Førstnævnte var med på dagen, hvor hønerne blev hentet og har skrevet om oplevelsen i Danske Ægs medlemsblad Dansk Erhvervs Fjerkræ.

Ideen kom fra cirkuselefanter

Ideen med pensioneringen opstod efter folketinget i 2019 beviligende penge til at købe de fire cirkuselefanter Ramboline, Lara, Djunga og Jenny samt to kameler fri fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez og sende dem på pension i henholdsvis Knuthenborg Safaripark og Dronningmølle. 

Da ægproducent Lars Bojsen hørte om, at Danske Æg planlagde at gøre det samme med en række høner, var hans straks med på ideen lyder det.

"Dagen før afhentningen have Lars Bojsen og hans medarbejdere taget hønerne ud af burene og placeret dem i halmladen", forklarer Jørgen Nyberg Larsen.

På dagen kom Lina Lind Christensen fra Anima sammen med hendes mand i en lejet varevogn, hvor de kunne have de 80 høner og transportkasser med videre.


Lina Lind Christensen fra Anima var med for at hente hønerne ved Horsens.


Hun holder styr på antallet af høner, mens de bliver sat i transportkasserne af Lars Bojsen.

"Lars Bojsen og en medarbejder fangede hønerne og anbragte dem i transportkasserne, hvorefter Stefan Leenborg Jensen og undertegnede bar kasserne over i varevognen", fortæller Jørgen Nyberg Larsen.

Efterfølgende blev hønerne kørt ud til en række familier, hvor de kommer til at gå i små flokke til husbehov.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle