Kæmpemøller står på spring i Danmark

Vestas er klar med nye, højere møller.

Vindmøllebranchen og Danmarks Naturfredningsforening er klar til et opgør med den nuværende højdegrænse for vindmøller på land, skriver Finans.

I dag kan kommunerne blåstemple landmøller op til 150 meter målt til øverste vingespids, men den grænse udfordres af bl.a. Vestas.

»Egentlig troede vi, at målet var nået for højden på vindmøller på land, men så opfandt vi en ny tårnkonstruktion, så vi kan øge højden og størrelsen på møllen,« siger Anders Vedel, teknisk chef i Vestas.

Ny rapport: Konventionelt kan være bedre for miljøet end økologi pr. produceret kg.Mark 27. juli · 11:21

Resultatet er en ny serie af møller, som Vestas sender på gaden i 2016 med tårnhøjder på op mod 166 meter og vinger på op til 67 meter.

Vindmølleindustrien peger på, at politikerne ønsker mere og billigere grøn energi, og det kan store landmøller levere, lyder meldingen.

»Vi bliver på et tidspunkt nødt til at diskutere højdegrænsen, der gælder i forhold til kommunal planlægning, fordi teknologien giver nogle nye muligheder på det her område,« siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, og efterlyser en stillingtagen senest i 2017.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem sagde: "Lad os ikke betragte grøn politik som en omkostning, men som en gevinst. Det er på det grundlag, vi nu skal skabe ny vækst i Danmark"?

  • Helle Thorning- Schmidt, oktober 2011

  • Ida Auken, januar 2012

  • Svend Auken, oktober  2006

  • Anders Fogh Rasmussen, november 2008 

Det var rigtigt

Det var forkert