Kendt Thise-ost er god forretning - får nyt arkitekttegnet lager

Thise Mejeri tredobler deres lagerkapacitet til Vesterhavsosten og forventer at komme til at sælge 12 ton om ugen af den populære ost.

Fredag d. 10. februar indvier Thise mejeri deres udvidelse af Vesterhavs-lageret, der udelukkende bliver brugt til at opbevare den populære ost med samme navn – Vesterhavsosten.

Fra de nuværende 600 kvadratmeter bliver lageret tredoblet og får plads til 50.000 oste.

"Vi har i lang tid haft lidt leveringsproblemer i forhold til efterspørgslen, men det regner vi med at eliminere nu. Vi regner med, at til julehandlen producerer vi 12 tons Vesterhavsost om ugen," siger produktionschef hos Thise, Nick Nørreby, da Landbrugsavisen.dk spørger ind til lagerudvidelsen.

Samme landmænd leverer mælk

Lageret ligger i Bovbjerg, tæt på Bovbjerg fyr. Udvidelsen er arkitekttegnet, så det passer ind i omgivelserne.

Området er det område i Danmark med flest saltkrystaller i luften og lageret har et avanceret luftudskiftningssystem, der udskifter luften på lageret tre gange i døgnet.

Den friske havluft er afgørende for Vesterhavsostens unikke smag, mener man hos Thise.

"Det er også de samme syv landmænd fra området omkring Bovbjerg, der producerer mælken til osten, og det er med til at sikre en ensartet smag. Der går under en uge, fra vi har fået mælken ind til osten, er produceret og er tilbage, hvor den kommer fra – på lageret i Bovbjerg, siger Nick Nørreby.

En god forretning

Den nye lagerkapacitet åbner op for flere nye muligheder.

"Ja, det giver nogle eksportmuligheder, som vi ikke tidligere har åbnet op for, og samtidig overvejer vi nogle flere varianter. Vesterhavsosten findes jo kun i én variant," siger Nick Nørreby.

Med ni år på bagen har Vesterhavsosten opnået at blive en bedre forretning for Thise end Danbo-osten, som ellers i mange år var Thises mest sælgende.

Den noget dyrere gourmetost har vundet indpas hos kunderne, som altså gerne betaler mere for den.

"Den er dyrere at producere end for eksempel Danbo, både på grund af metoden, men også fordi vi bruger mere mælk til den, og så skal der også være råd til at kassere de oste, der ikke duer," siger han.

Osten vejer otte kg, når den kommer tilbage på lageret, og når den er færdig efter 30 uger har den mistet et kg vand og vejer kun syv kg.

Opdatereret kl. 22.05. Det er først fredag d. 10. februar at lageret indvies og ikke d. 3. februar som vi havde skrevet tidligere

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle