Kinas nye Angus-hovedstad: Målet er 100.000 dyr om fem år

Nordkinesisk by har udnævnt sig selv som Angus-hovedstaden i Kina.

I Kina er Angus-kvæg antalmæssigt bagefter racer som Charolais, Simmental og Limousine, men det kan ændrer sig med et storstilet projekt i amtet Sunwu.

Her har man udnævnt sig selv som Kinas hovedstad for Angus-kødproduktion, skriver netavisen globalmeatnews.com.

Den kinesiske gigantproducent Haier Group står bag finansieringen af Sunwu-amtets projekt om at udvide Angus-kødproduktionen.

Den første aftale, som blev indgået med Haier, lød på en bestand på 30.000 Angus-kvæg i Sunwu baseret på dyr importeret fra Australien. Lokale embedsmænd ønsker nu årligt at producere i alt 100.000 slagtedyr inden år 2022.

Lokale bønder i Sunwu, som grænser op til Rusland, er blevet organiseret i avlskooperativer. Alle dele af produktionen fra opfedning til slagtning skal foregå lokalt i Sunwu.

Planen er, at Angus-kødproduktionen inden 2022 skal have en årlig omsætning på 850 mio. RMB, svarende til 134 mio. danske kr. med et overskud på ca. 50 mio. danske kroner. 

Angus-kød er meget populært i Asien, specielt i det japanske køkken, hvor det fedtmarmorerede kød får store anprisninger, ifølge globalmeatnews.com 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.