Konsulent: Det betaler sig at vurdere prisen for succes

Nogle producenter vælger at bekoste 25-30 kr. pr. slagtesvin på et øget aminosyre- og proteinindhold i foderet udover basisnormen. Men kan forbedringerne bære det?

Af Stig Andersen, svinerådgiver, Bornholms Landbrug.

Proteinniveau, aminosyreniveau, foderpriser, notering, foderkvalitet, vækstpotentiale, sundhed, klimaforhold og den gennemgående pasning af dyrene – ja mange forskellige forhold er afgørende for, hvad der er økonomisk fordelagtigt.

Vi jagter oftest høj daglig tilvækst, god foderudnyttelse og høj kødprocent, men det er nødvendigt, at vurdere prisen for succes.

Syre og andre tilsætningsstoffer giver måske forbedringer i...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle