Kopenhagen Fur vil kun sælge velfærdsskind

Alle pelsfarme skal velfærdscertificeres.

Fra 2020 vil Kopenhagen Fur kun sælge skind fra pelsfarme, der er godkendt og certificeret med høj dyrevelfærd.

Certificeringen er allerede gået i gang ude på farmene, og de første certificerede skind kan købes allerede næste år.

»Vi tror på, at fremtiden er bæredygtighed, dyrevelfærd, transparens og sporbarhed. Derfor har vi besluttet, at vi fra 2020 kun vil sælge skind på auktionen i Glostrup, der er fremstillet på farme, der har fået WelFur-mærket,« sagde direktør Jesper Uggerhøj, Kopenhagen Fur, på Dansk Pelsdyravlerforenings generalforsamling fredag.

Al viden om velfærd

WelFur-godkendelsen er baseret på EU-standarder med videnskabeligt underbyggede indikatorer for velfærd. Forskere fra syv forskellige europæiske universiteter har samlet al eksisterende viden om, hvad der er vigtigt for minks velfærd og trivsel. Ud fra den viden har forskerene udarbejdet de protokoller, der beskriver målesystemet, som farmene måles på.

»Det er branchens eget initiativ. Der er ingen udefra, der har bedt os om at velfærdscertificere.«

»Vi mener, det er fremtiden, og det er noget, der giver minkbranchen anerkendelse rundt omkring, at vi gør det frivilligt,« sagde Jesper Uggerhøj.

450 europæiske pelsfarme har allerede haft det første besøg, herunder også nogle danske farme.

Bag certificeringen står FurEurope, der er den europæiske sammenslutning af pelsavlere. Projektet omfatter i alt 4.000 europæiske mink- og rævefarme.

Det er den uafhængige danske kontrolvirksomhed Baltic Control, der i praksis skal foretage certificeringen ude på farmene.

Vision: Bæredygtigt hus

Velfærdscertificeringen er også et led i Kopenhagen Furs nye vision, hvor bæredygtighed er et helt centralt ord for fremtidens pelsproduktion. Kopenhagen Fur har nemlig indført ordet ’bæredygtig’ i virksomhedens vision, som nu er at ’være verdens førende bæredygtige pelshus’.

Jesper Uggerhøj understregede, at dyrevelfærd og bæredygtighed er en helt central del af pelsbranchens fremtid:

»I forvejen har vi hvert år en række kontrol- og rådgivningsbesøg på farmene. Vi har mindst fire årlige besøg af en praktiserende dyrlæge i forbindelse med den lovpligtige sundhedsrådgivningsaftale. Vi har pelsbranchens eget initiativ, hvor der er besøg på cirka halvdelene af farmene mindst en gang om året, og Fødevarestyrelsen besøger cirka fem procent af alle farmene hvert år,« sagde Jesper Uggerhøj.

Oveni lægger Kopenhagen Fur nu WelFur certificeringen.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle