»Jeg ser sharemilking som ren win-win"

Ole Hedelund Poulsen vil gerne hjælpe en ung mand i gang som mælkeproducent via sharemilking.

Vi vil så gerne på efterløn, men vi kan heller ikke forlige os med tanken om at skulle flytte herfra lige nu.

Sådan fortæller Ole Hedelund Poulsen, Lund ved Horsens, om de overvejelser, som har banet vejen for, at han og hustruen netop nu er på vej til at sælge deres avlsbesætning med jersey til en ung mand, som gerne vil starte som mælkeproducent.

Den unge mand skal købe grovfoder, som Ole fortsat vil producere, samt leje stalden. Til gengæld for sidstnævnte skal Ole have 17 procent af mælkeindtægten.

»Jeg ser sharemilking som ren win-win for begge parter. Min kone vil gerne på efterløn nu, og jeg vil gerne gå fra om et års tid. Men vi er ikke klar til at forlade gården og naboerne, og jeg vil gerne overgå til pensionisttilværelsen med mindre fysisk arbejde,« fortæller han.

I gang for 1,1 mio. kroner

For den unge sharemilker er der også flere fordele. Han kan købe Oles jerseybesætning på 90 køer plus opdræt for cirka 1,1 mio. kroner og dermed starte tilværelsen som mælkeproducent med begrænset gæld.

»Vi regner faktisk med, at han kan blive gældfri efter tre år, og når aftalen udløber efter fem år, kan han tage besætningen med et andet sted hen, hvis vi ikke vil fortsætte sammen,« fortæller Ole Poulsen.

Den mangeårige mælkeproducent har endda tilbudt den unge at låne penge til køerne.

»Vi startede selv på et konkursbo i en tid med høje renter, så jeg ved, hvor strengt det kan være at komme i gang. Derfor vil jeg gerne hjælpe unge i gang,« lyder forklaringen.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.