15.000 tyske mælkeproducenter skruer ned for produktionen

Kraftig opbremsning i en række lande som resultat af EU’s støtteordning.

Omkring 15.000 af Tysklands mælkeproducenter havde ved skæringsdatoen den 21. september sagt ja til at reducere deres produktion mod at modtage EU-støtte på 14 cent (ca. 1,04 kr.) pr. kg. Det skriver Agrarheute.de.

Hvis alle får tilsagn, betyder det, at de delætagende producenter fra oktober til december skal skrue ned for produktionen med cirka 360 mio kg. For den indsats modtager de tyske producenter cirka 50 mio. euro, hvilket udgør en tredjedel af det den totale støtte, som har som målsætning at fjerne en mia. kg mælk fra markedet.

Også i en række andre lande har producenter i stort tal søgt om støtte til reduktion. Ifølge Agrarheute er støtten søgt af cirka 13.000 producenter i Frankrig, cirka 4000 i Østrig, mens der er indsendt cirka 4000 ansøgninger i Holland, Irland, Danmark og Polen. I Danmark har cirka 450 producenter indsendt ansøgning svarende til 13 procent.

Mælkemængderne i EU er allerede bremset op i forhold til tidligere år, viser en statistik fra EU-Kommissionen.

Mens mælkemængderne i alle de første seks måneder af 2016 lå betydeligt over de tilsvarende tal for 2014 og -15, så tog produktionen i maj måned et dyk, og siden er der hver mæned hentet mindre mælk hos producenterne i EU end i samme perioden af 2015.

Det forventes, at støtteordningen til reduktion vil øge denne tendens

Emneord mælk EU

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.