1. april 2018 får mælkeproducenter med køer, som leverer mere fedt og protein end indholdet i standardmælk, en højere afregning til Arla-koncepterne Arlagården Plus og Non GM.
Indtil 1. april afregnes alle med et tillæg på én eurocent pr. kg mælk til begge koncepter, men herefter ændres afregningsmodellen, så tillæggets størrelse afspejler mælkens indhold af fedt og protein.
Tillægget vil altid som minimum udgøre én eurocent pr. kg mælk, men har mælken mere end 4,2 procent fedt og/eller 3,4 procent protein, vil tillægget øges. Det skal ifølge Arla motivere andelshaverne til at levere mælk med et højere indhold af værdistoffer.
Ændringen af beregningsmetoden betyder ifølge Arla, at 0,0148 procent af den samlede afregning omfordeles.
Der vil blive beregnet en særskilt procentsats for økologisk mælk, da dette har sin egen råvareværdi.
Kommentarer