Bank: Landbrugets situation er deprimerende

Jyske Bank havde i 2015 et større overskud end året før, og det på trods af økonomiske krise hos mange af bankens landbrugskunder, og at banken nu betaler skat.

Mandag satte Jyske Bank et tal på deres regnskab for 2015: 3.2 mia. kr. - så stort bliver overskuddet før skat i 2015 hos banken, og det er et bedre resultat end forventet. Bankens investorer kan nu se frem til få udbetalt en del af udbyttet.

Jyske Bank havde i 2015 et større overskud end i 2014 og det på trods af økonomiske krise hos mange af bankens landbrugskunder, og at banken nu betaler skat.

Det fulde årsregnskab kommer først den 23. februar, og derfor er der ikke kommet tal for, hvor store tab og nedskrivninger, som banken har haft på deres landbrugskunder i 2015, men overfor Landbrugsavisen lægger ordførende direktør, Anders Dam, ikke skjul på, at krisen i landbruget har smittet af på bankens årsresultat.

"Det er velkendt, at landbruget er den sektor, der giver flest nedskrivninger. Det er hårdt at være landmand i øjeblikket,"siger Anders Dam

Afstemning: Hvilken er din favorit i Tractor of the Year?Teknik 24. maj · 15:24

Jyske Banks opgørelse for 3. kvartal 2015 viser, det især er mælkeproducenterne, der har stået for bankens tab og nedskrivninger.

Overfor TV2 Nyhederne betegner Anders Dam landbrugets situation som deprimerende.

"Vi oplever stadig, at landbruget er presset på trods af nye gødningsregler og en ny randzonelov. Det er afsætningprisen, der presser landbruget, som er den største udfordring for dansk økonomi i dag," siger Anders Dam.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem var administrerende direktør i Arla, da fusionen med MD Foods blev gennemført i 2000?

  • Åke Hantoft

  • Åke Altmodig

  • Anders Modig

  • Åke Modig

Det var rigtigt

Det var forkert