Danmarks smukkeste ko får sit eget frimærke

Fem dyrskue-dyr har stået model til nye frimærker, der udgives torsdag den 31. marts.

Alle danskere får fra og med torsdag mulighed for at købe et billede af landets flotteste ko. Og det vil kun koste otte kroner.

Den rødbrogede holstein-ko, der i 2014 blev kåret som Danmarks Smukkeste Malkeko på Landsskuet i Herning, har  stået model til et nyt frimærke med portoværdien otte kroner, der udgives torsdag den 31. marts.

Frimærket er en del af en serie med ’Gårdens dyr’, hvor de andre husdyr også er præmiedyr fra dyrskuet i Herning eller Roskilde Dyrskue. De er alle blevet fotograferet, hvorefter frimærke-illustratorer har tegnet dyrets hoved i en blomsterkrans. 

Lille mejeri skaffede finansiering hos lokalsamfundet 14. januar · 08:12

Danmarks Smukkeste Malkeko fik sin første krans under Landsskuet 2014, da ko nr. 1993 fra mælkeproducent Martin Christensen i Sunds ved Herning vandt titlen i den afsluttende finale med landets bedste malkekøer på tværs af racer.

Klik dig igennem de fem forskellige frimærker øverst i artiklen.

Fakta

Koen og frimærket udstilles sammen under Landsskuet 2016, der holdes den 30. juni-2. juli. I år er det ikke kun husdyr fra hele landet, der kommer til Herning.

Også 300 frimærkesamlere er inviteret til Landsskuet, hvor PostNord sælger dyrskue-frimærkerne og giver dem et datostempel.

Frimærkesamlere og andre interesserede vil samtidigt få mulighed for at blive fotograferet ved siden af præmie-koen eller det får, som også har lagt hoved til et frimærke. Shropshire-fåret fra Brian V. Lundgaard i Bramming blev under Landsskuet 2014 kåret som den bedste 1-årige vædder på tværs af racer.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem ejer aktiemajoriteten i Case-New Holland?

  • Ford-koncernen

  • Fiat-koncernen

  • Mitsushita

  • Agco

Det var rigtigt

Det var forkert