DR-analytiker: Konservative vil måske genåbne landbrugspakken

Eva Kjer er ikke ved at vælte som minister, vurderer DR’s politiske analytiker Christine Cordsen.

Taburetten under miljøminister Eva Kjer Hansen (V) vakler ikke, selvom forskere og politikere beskylder hende for at have fordrejet beregninger af landbrugspakken. Det siger DR's politiske analytiker Christine Cordsen.

De Konservative har meldt ud, at de måske trækker deres støtte til landbrugspakken. Landbrugsordfører for de Konservative Rasmus Jarlov har meldt ud, at partiet er i en afklarende fase, hvor de venter en forklaring fra Eva Kjer Hansen.

Rasmus Jarlov udtaler, at partiet ikke vil drage nogen konklusioner over for Miljø- og Fødevareministeren eller regeringen før de "rigtige oplysninger" er tilgængelige.

25 års tro tjeneste på stor gård blev belønnet med sølvmedalje 16. januar · 11:26

Muligvis vil de Konservative tvinge Eva Kjer til at genåbne og genforhandle landbrugspakken, men ikke vælte hende som minister, vurderer DR’s politiske analytiker Christine Cordsen.

"Hvis de Konservative synes, at miljøeffekterne ikke er helt, som de kunne tænke sig, er der også den mulighed, at man åbner pakken og laver endnu flere af de initiativer, som skal kompensere for, at landmændene får lov at gøde noget mere," siger hun til DR.

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem ejer aktiemajoriteten i Case-New Holland?

  • Ford-koncernen

  • Fiat-koncernen

  • Mitsushita

  • Agco

Det var rigtigt

Det var forkert