EU støtter mindsket mælkeproduktion - Lunde siger nej tak

Den irske EU-kommissær vil fremlægge forslag, så mælkeproducenter kan få støtte til frivilligt at neddrosle mælkeproduktionen.

EU's landbrugskommissær Phil Hogan har foreslået at indføre støtte, der - på frivillig basis - skal mindske mælkeproduktionen i Europa.

Han fortalte mandag på et møde for EU's landbrugsministre, at han har i sinde at præsentere et konkret forslag, som vil opmuntre mælkeproducenter til at drosle ned. Det kommer efter, at Frankrig har lagt pres på EU for at indføre begrænsninger over for mælkeproduktionen, efter EU's mælkekvoter for et år siden blev afskaffet.

"Jeg er indstillet på at foreslå indførelsen af sådanne regler, hvorefter Kommissionen ...ville beslutte at tillade at sådanne frivillige aftaler for mælkesektoren indføres på midlertidig basis," sagde den irske EU-kommissær ifølge det irske medie RTE.

Til nyhedsbureauet Ritzau siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at Danmark ikke vil benytte sig af muligheden for at give støtte til frivillig neddrosling.

Året, hvor Danmark fik tre nye landbrugsskoler 22. oktober · 07:05

"Nogle lande ønsker at bruge det instrument. Det ønsker vi ikke," siger den danske minister ifølge Ritzau.

EU-kommissionen vil nu beslutte de præcise regler for støtten. Samtidig vil EU-Kommissionen hæve interventionsvolumerne for smør og mælk, skriver ATL.nu.

Udmeldingen var ventet, efter Phil Hogan over for EU-Parlamentet sidste uge erklærede sig villig til at indføre frivillig regulering af mælkeproduktionen.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvor stor var den samlede gæld til landbruget i 2013 for både bank og realkredit?

  • 160 mia kroner

  • 260 mia kroner

  • 360 mia kroner

  • 460 mia kroner

Det var rigtigt

Det var forkert